Viața spirituală

A crescut într-o familie de credincioși penticostali, unde a deprins iubirea Domnului Isus Hristos, părtășia cu Domnul în rugăciune și citirea Cuvântului Sfânt – Biblia.


A frecventat împreună cu familia Biserica Penticostală din Feldru până la plecarea la liceu în Bistrița. Chiar și după plecarea la Bistrița a frecventat de numeroase ori Biserica din Feldru unde a slujit prin cântare împreună cu Traian Neculai și surorile acestuia, Dana și Lena.


A participat la realizarea unui album de muzică creștină cu Traian Neculai, volum intitulat “Plutind spre Tine” -Train Neculai, realizat la studioul Speranța în anul 2003.


În Bistrița a frecventat Biserica Penticostală Sfânta Treime nr. 2. Aici l-a primit pe Domnul Isus Hristos în inima lui ca Domn și Mântuitor.


În tabăra Peniel, organizată în luna August 2001, a primit promisiunea Domnului Isus, botezul cu Duhul Sfânt la 15.08.2001.


A primit botezul Nou Testamental în apă, la serviciul de botez organizat de Biserica Penticostală din Feldru la data de 07.03.2004.


În timpul șederii sale la Roquetas de Mar a frecventat Biserica Penticostală Elim, unde a fondat grupul de tineri El Shadai și a cântat în corului Bisericii.


În Calera y Chozas nu este o biserică românească, dar a fost parte a grupului care au format Biserica Penticostală Maranata din Talavera de la Reina (Toledo). Aici a slujit ca lider de tineret al Bisericii și a fost chemat și ales să slujescă în comitetul bisericii fiind cenzor..


În această Biserică s-a dovedit a fi un foarte bun organizator pentru tineri, a organizat prima conferință de tineri în Biserică în primăvara anului 2008, și a participat cu tinerii la diverse conferințe de tineret, seri de tineret din alte Biserici. Tot aici a slujit pe Domnul și pe frații săi, prin Cuvânt și îndemnare.


A fost un tânăr care a avut parte de multe participări în diverse tabere creștine încă de la vârsta fragedă, ca festivalul creștin de muzică Cristia din Cluj Napoca, taberele și conferințele Peniel, sărbătorile de tineret din Feldru, Nepos, Bistrița, și împrejurimi. Tot la fel de bine era cunoscut tinerilor Bisericilor Neoprotestante din Spania.


Fără a avea o pregătire teologică formală, a avut o inimă mare plină de dragoste pentru Mântuitorul său Isus Hristos. Aceasta la făcut să fie nedespărțit de tineri și Biserică. Mărturie sunt și schițele temelor biblice abordate de-a lungul slujirii găsite în caietele de studiu personal sau între paginile Bibliei.


Plecarea lui Daniel în Spania, a fost un capitol important al dedicării sale în slujirea Mântuitorului și a tinerilor. În timpul celor 3 ani, a participat alături de aceștia la numeroase servicii speciale de închinare ale tinerilor creștini din zona Madridului (Arganda del Rey, Alcala de Henares, etc) dar și în alte zone ale Spaniei.


La ultima ședință de comitet avută marți seara 26.01.2010, Daniel spunea fraților slujitori (păstori, diaconi și alte categorii de slujitori) “învățați tineri cu responsabilități!”

Apoi a plecat să fie acasă cu Cel care a fost atât de drag sufletului lui, Domnul Isus Hristos.