Mărturii

Mărturiile aduse sau transmise de Biserici, slujitori sau prieteni cu ocazia trecerii în veșnicie stau la baza motivației creerii acestei pagini comemorative a vieții lui Daniel Adrian Roș.


Diaconul Bisericii Penticostale Maranata din Talavera de la Reina, fratele Viorel Ghilan, spunea:


“Daniel a fost primul care s-a înscris pe lista de membrii la formarea Bisericii noastre, și deși sala nu era impunătoare, ci poți atinge tavanul cu mâna, Daniel a ales să rămână și să slujescă împreună cu noi. Daniel a fost răspunsul dat de Domnul Isus la rugăciunea noastră de a avea un lider care să adune și să motiveze tineretul. Am vrut să cunosc părinții care au crescut un astfel de tânăr pentru Domnul Isus Hristos și să le mărturisesc personal aceasta.”


Alte mărturii au adus slujitorii care l-au cunoscut pe Daniel:

Fratele prezbiter Ionică Șteopan, Biserica Penticostală Feldru, spunea “am rămas plăcut impresionat de mesajele aduse Bisericii de Daniel în special la ultima vizită în România în Septembrie 2009.”


Fratele pastor de tineret Victor Campeanu, Biserica Penticostală Sfânta Treime nr. 2 Bistrița, unde a slujit Daniel în timpul petrecut în Bistrița.


Biserica Penticostală Elim din Roquetas de Mar a dedicat un întreg serviciu divin duminica seara 31.01.2010 în cinstea Domnului Isus Hristos și memoria lui Daniel, prin vizionarea înregistrărilor video în care Daniel a îndemnat pe tineri să-L iubească pe Domnul Isus Hristos sau au lăudat pe Domnul prin cântare. Un videoclip format din fotografii culese cu Daniel a fost realizat de tinerii Bisericii Maranata din Talavera de la Reina si prezentat de prietenii lui Dani din Roquetas de Mar, Bisericii Elim, prin intermediul lui Otniel Beniamin Vasut.Cele mai multe mărturii despre credința neclintită a lui Daniel în Mântuitorul său au venit din partea membrilor Bisericii Penticostale Maranata din Talevera de la Reina, unde a slujit ultimii 2 ani.


“O să vedeți voi că eu am să mor de tânăr” spunea Daniel tinerilor din Biserica Maranata.


Când tata Octavian vorbea cu Daniel la telefon și îi spunea să mai reducă din multele călătorii cu mașina la întâlnirile săptămânale ale tinerilor, ale Bisericii, ale comitetului sau altele ocazionate de conferințe, etc, pentru a nu fi expus accidentelor, îi spunea “dacă am să am accident și voi muri, voi merge la Domnul Isus!”.


Ultimele mesaje pe parcursul unui an de zile, au fost sub genericul: “Ești tu gata să te întâlnești cu Domnul Isus Hristos dacă vei muri?” Sau “Iminenta revenire a Domnului Isus Hristos pentru Biserica Sa!”.


Ce știa Daniel și noi (familia, frații și surorile, prietena lui Alexandra, biserica) nu știam???


Într-o discuție avută cu ceva timp în urmă în 2009 îi spunea lui Tina, cumnata lui, că Domnul Isus Hristos i-a vorbit prin cuvânt profetic lucruri interesante. Dar nu a menționat ce anume.


La locul de muncă, spunea colegului său “cât mai ține mătura asta să mătur mai am de muncă”. Apoi având acea mătură în mână i-a spus colegului său ultimele cuvinte rostite “mai am doar lucrul astă de făcut”. A intrat în agregat, apoi mătura a fost ruptă dar și viața lui Daniel a fost curmată tragic aproape instantaneu. Au fost ultimele cuvinte și acțiuni rostite aici.


Daniel a lăsat o măturie excepțională a dragostei lui față de Domnul Isus Hristos, dar și față de semeni: părinți, frați și soră, cumnat și cumnate, nepoți și nepoate, verișori și verișoare, unchi și mătuși, rude, prieteni, vecini, colegi, necunoscuți, dar foarte mulți frați și surori de credință în Domnul Isus Hristos.